Swenglish Snafus

SWENGLISH SNAFUS

Enligt EF EPI är Sverige kontinuerligt ett av de bästa länderna i världen på engelska bland de länder som inte har språket som modersmål. I Sverige är engelska ett obligatoriskt ämne i skolan och något av en statussymbol. Att filmer dessutom inte dubbas och de flesta jobb idag kräver att man kan engelska flytande är sådant som säkert medverkat till Sveriges topplaceringar.


Eftersom svenskar är så pass bra på engelska så tycker vi att det finns utrymme att vara lite petiga. I vårt arbete där vi redigerar mycket engelska texter som är skrivna av svenskar har vi kommit över vanliga misstag som tycks uppstå för att svenska är modersmålet.


Dessa felsteg kallar vi för "Swenglish Snafus". Vi har samlat några av misstagen i bland annat ett workshopformat (som du kan läsa om här) och i en digital handbok (som går att köpa här).


Vi uppdaterar även kontinuerligt med både gratis events och material som rör detta ämne. Följ våra sociala medier för nya evenemang och vår YouTube kanal för våra senaste "Swenglish Snafu" fyndigheter.


Undvik de vanligaste misstagen


Vår e-handbok beskriver inte bara varför dessa vanliga misstag sker utan ger också förslag på hur man bör uttrycka sig istället och finns att köpa i vår webbshop!


Se ett exempel på en #SwenglishSnafu i följande video:

Så här säger våra läsare om vår handbok


"Jag kommer få bra användning för den i mitt arbete då jag skriver mycket på engelska.
Jag gillade verkligen avsnittet med etikett, något jag tyckt varit svårt i kontakt med våra brittiska kontor och kollegor."


- Sophia T.